Docent Hans Meijs heeft oorspronkelijk biologie gestudeerd, is Registervinoloog van de Wijnacademie®, lid van de Verenigde Vinologen Nederland, en van de Associatie van Wijndocenten.
Hieronder volgt een opsomming van zijn opleidingen en activiteiten op wijngebied.
2020 – Finalist bij de competitie “Vinoloog van het jaar 2020”
2019 – Geselecteerd met team NWH voor het Wereldkampioenschap Blind Wijnproeven
2018 – Winnaar met team NWH van het Nederlands kampioenschap blindproeven
2012 t/m 2016 – Jurylid bij jaarlijkse keuring van de Wijnen van de Lage Landen
2014 – Winnaar van de grote prijs Mas La Plana: vinologenteam verslaat team van sommeliers
2014 – Tweede plaats bij de Grand Prix Saint Hubert 2014, in teamverband
2012 – Tweede plaats bij de Grand Prix Saint Hubert 2012, in teamverband
2011/2012 – Winnaar van de competitie “Vinoloog van het jaar 2012”
2010 – Winnaar Grand Prix Saint Hubert 2010, in teamverband
2009 – Finalist bij de competitie “Vinoloog van het jaar 2009”
2008 – SVH-diploma Gastronomie van het Horeca Branche Instituut
2007 – Getuigschrift “Bodem en Klimaat” bij OINOS, Wijn en Wetenschap
2006 – Winnaar in teamverband van de Nationale Wijntest, georganiseerd door wijnmagazine Proefschrift en het AD
2006 – Tweede plaats bij de Grand Prix Saint Hubert 2006, in teamverband
2005 – Winnaar Jacob’s Creek Options Game 2005, in teamverband
2004 – Tweede plaats in finale van de competitie “Vinoloog van het Jaar 2004”
2004 – Bijscholing “Fortbildungsseminar Deutscher Wein” bij het Deutsches Weininstitut in Wiesbaden met diploma “Anerkannter Berater für Deutschen Wein”
2003 – Getuigschrift Nieuwe en Speciale Vinificaties bij OINOS, Wijn en Wetenschap
2002 – Diploma Wijnproefkunde bij OINOS, Wijn en Wetenschap
2000 – Diploma Vinoloog van de Wijnacademie®
1998 – Diploma Wijnbrevet
“Het leuke van het vak van wijndocent is, dat je mensen bewuster leert wijnproeven en dat je ze enthousiast kunt maken door ze zelf meer in wijn te laten ontdekken. Met wijn kun je eindeloos bezig blijven, en niet in de laatste plaats vanwege het feit dat je hem op kunt drinken.”